30.09.2022

İl Müftümüz Sinan Cihan'ın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası" Mesajı

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ İLE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BASIN BİLDİRİSİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu yıl tarihlerinin yakın olması sebebiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanmasına karar verilmiştir. Bu yılın teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlenmiştir.

İnsanların Peygamberimizin irşad, tebliğ ve davet yöntemi ile caminin manevi ikliminde buluşmaya davet edileceği programlarda, caminin dini, toplumsal ve mimari yönü ile hayatın merkezine taşınmasının önemi üzerinde durulacak. Böylece camilerin tarihte yüklendikleri misyonun tekrar canlandırılmasına katkı sağlanacaktır.

Ayrıca “Onun çağrısı ibadete ve kurtuluşa”,”Onun çağrısı imana ve güzel ahlaka”, “Onun çağrısı iyiliğe ve takvaya”, “Onun çağrısı camiye ve huzura” sloganlarıyla hazırlanan hafta ile ilgili görseller de sosyal medyada ve etkinlik alanlarında kullanılacaktır.

Güzel söz ve nasihatle Rabbinin yoluna, İslam’a davet etmiştir”

Peygamber Efendimizin yegane hedefi, cahiliye taassubunu ortadan kaldırarak tevhid inancını oluşturarak, yüreklere iman ve takva bilincini yerleştirmektir. Bunu yaparken de merhametten, nezaketten, sevgi ve saygıdan bir nebze olsun ayrılmamış, yaş, cinsiyet, makam, ırk, kabile ve benzeri hiçbir ayrımda bulunmaksızın insan onurunu merkeze almıştır. O, sevgiye, saygıya ve samimiyete dayalı bir zeminde hikmetle, güzel söz ve nasihatle Rabbinin yoluna, İslam’a davet etmiştir.

Peygamber Efendimiz hicret yolculuğunda ilk olarak Kuba Mescidi'ni, Medine'ye ulaştığında ise Mescidi Nebi'yi inşa ederek, cami merkezli bir şehir modeli ortaya koymuş, böylece camiyi gündelik hayatın merkezine konumlandırmıştır.

Bu vesileyle Kocaeli’li hemşehrilerimizin ve tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder, ahirete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah’tan rahmet diler; hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ederim.

Sinan CİHAN

Kocaeli İl Müftüsü