20.01.2023

İl Müftüsü Sinan Cihan'ın "Üç Aylar ve Regaib Kandili" Mesajı

Allah Teâlâ bazı mekânları ve bazı zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kılmıştır.

23 Ocak 2023 Pazartesi günü rahmeti, bereketi, fazileti ve mağfireti bol, kutlu bir zaman dilimi olan Üç Aylar’a girmenin mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu aylar dini duyguların yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı zaman dilimleridir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde, geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, hayır hasenat yaparak ve çokça Kuran okuyup anlamaya çalışarak uygulama gayreti içerisinde olmalıyız.

26 Ocak 2023 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece hep birlikte Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız. Peygamberimiz (s.a.v.) bu gece ile ilgili şöyle buyurmaktadır: “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar Receb’in ilk Cuma gecesi (Regaib Gecesi), Şaban’ın ortasında bulunan gece (Berat Gecesi), Cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” (Beyhaki, Sünen, Şuabül- Iman, 3/342)

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kocaeli’li hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin, İslam âleminin mübarek “Üç Aylarını ve Regaib Kandilini” tebrik ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü