31.05.2023

İlimizin İlk Hac Kafilesi Dualarla Yola Çıktı

2023 yılında hacca gitmek için hazırlıklarını tamamlayan hacı adaylarının heyecanlı bekleyişleri sona erdi. İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hacca gitmek için kayıt yaptıran 272 kişilik ilk hacı adayı kafilesi kutsal topraklara uğurlandı.

Kocaeli İl Müftülüğümüz tarafından hacı adayları için Kocaeli Kongre Merkezi alanında uğurlama merasimi düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hacı uğurlama merasimine İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Müftü Yardımcısı Bekir Engin, İzmit Müftülülüğü Murakıbı Mehmet Ergüney ve çok sayıda hacı adayı yakını katıldı.

Uğurlama töreni, İzmit Fevziye Cami İmam Hatibi Faruk ÇOBAN ve Yeni Cuma Camii Müezzin-Kayyımı Ali GÜLMEZ'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından din görevlilerinin okuduğu ilahilerle devam etti.

Duygulu anların yaşandığı merasimde yakınlarını kutsal topraklara uğurlayan hacı adayı yakınları gözyaşlarına hâkim olamadılar.

İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yaptığı konuşmanın ardından  hacı adaylarımız dualar ve sevinç gözyaşları içinde Medine’ye gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na uğurlandılar.

Hacılarımız  5 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye'de olacaklar.