22.04.2024

Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Programı Kapsamında Hafızlık eğitimini tamamlayan 19 Öğrenci İçin Kocaeli'nde İcazet Töreni Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğrenimi Genel Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen protokol kapsamında "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Programı" Müzehhibe Fatma Aydın İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık İcazet Töreni Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşti.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve 19 hafızımızın icazet aldığı törende;
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslami Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, önceki dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu yaptıkları konuşmalarda hafız olarak icazet alan öğrencileri, emek sarf eden öğretmen, Kur'an Kursu hocaları ve ailelerini tebrik etti.
Tasavvuf müzik dinletisi eşliğindeki icazeti törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, önceki dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Başiskele İlçe Kaymakamı, Başiskele İlçe Belediye Başkanı, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, reisul kurra hafız Muharrem Mustafa Demirkan, okul idareci ve öğretmenleri, hafızlarımızın aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Protokol konuşmaları sonrası 19 öğrenciye icazet belgeleri takdim edildi. Kurra hafız Mustafa Demirkan tarafından yapılan dua ve taç merasiminin ardından hafız olarak icazet alan öğrencilere aileleri tarafından çiçek verildi.
İcazet töreni toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.