25.04.2024

İl Müftülüğümüzce Hac Eğitim Semineri Düzenlendi

İl Müftülüğümüzce bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarımız için 24/04/2024 Çarşamba günü İzmit Fevziye Camii’nde hac eğitim semineri düzenlendi. İki gün devam edecek olan hac seminerine İlimizden bu yıl Diyanet ve acente ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları katıldı.
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Seminerin ilk konuşmasını yapan İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, hacı adaylarına “Ana Hatlarıyla Hac İbadeti” konusunda bilgiler aktardı. Sönmezoğlu konuşmasında; "Kıymetli hacı adayları sizler bu yıl Allah'ın misafiri olarak kutsal topraklara gideceksiniz, İslam'ın beş şartından birisi olan hac ibadeti için gerekli hazırlıkları yapıyorsunuz, Allah yaptığınız bu hazırlıkları kabul eylesin. Bu kutsal yolculuk için sizlerin heyecanınızı şu anda gözlerinizden görebiliyorum. Sizlerin hac farizasını yerine getirebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan eğitim çalışmalarına, kafile başkanlarımız başta olmak üzere din görevlilerimiz, ekip personellerimiz ve tüm görevlilerimiz sizlere gerek Mekke’de gerekse Medine’de hizmet etmek için eğitildiler. Sizler Yüce Rabbimizin beytine misafir olmak için niyetinizi aldınız, şimdiden bu yolculuğunuz hayırlı ve mübarek olsun." dedi.
Müftü Sönmezoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün başladığımız hac eğitim seminerimiz inşallah yarın da devam edecek. Sizler hac yolculuğuna çıkmadan evvel ibadetinizi en güzel şekilde yapabilmeniz için gerek il müftü yardımcımız, uzman vaizlerimiz, şube müdürlerimiz, kafile başkanlarımız, grup görevlilerimiz sizlere haccın erkanıyla ilgili farklı konular hakkında seminerler verecekler. Hac ibadetinin provasını sizlere burada anlatacaklar. Burada gerçekleştirdiğimiz seminerin faydasını inşallah hac yolculuğu esnasında daha iyi anlayacaksınız. Kendinize, ailenize dua ederken, bizlere de, İlimize de, Ülkemize'de, Kabe'de, Safa ve Merve' de, Arafat'ta , Mina'da ve Müzdelife'de, Mescidi Nebi'de ve diğer mübarek yerlerde dua etmeyi unutmayın." dedi.
verilen eğitimde hacı adayları duygusal anlar yaşadılar.