06.06.2016

Ramazan Ayı Mesajı

İl Müftümüz Yusuf Doğan’ın Ramazan Ayı Mesajı

Kardeşlerim;

Bizi rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşturan Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun. Ramazan ayını ve ondaki ilahi ikramları yaşantısıyla bize örneklendiren sevgili Peygamberimiz’e ve onun necip Al ve Ashabına salat ve selam olsun. Bu mübarek zamanların feyzi, rahmeti, bereketi ve mağfireti tüm Kocaeli’mizin, milletimizin, gönül ve ümmet coğrafyamızın üzerine olsun.

Malumunuz Ramazan ayı geçirdiğimiz on bir aydaki, eksikliklerimizi tamamlamak ve bundan sonraki on bir ayımızda kulluk görevlerimizi daha bilinçli yapmak ve Rabbimizin enerji depolamak için bize nimet olarak verdiği müstesna bir aydır. Bu ay; zayıflayan kardeşlik ilişkilerimizi, paylaşım bilincini, yoksul, kimsesiz, muhacir, evsiz-barksız, yetim, dul, aç, hasta ve dertlilerin halleriyle hallenme, komşuluk bağlarını güçlendirme ve adeta birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda kaybettiğimiz erdemleri tamir etme ve gözden geçirme ayıdır.
Tuttuğumuz oruçlarımız; sabır ve nefsimize hâkimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de arttırmalıdır. Sorumlu olduğumuz bütün haklar konusunda bize hassasiyet kazandırmalıdır. Özellikle karşımızdaki insanlara değer verme, onların haklarına riayet ve birlikte yaşama bilincimizi arttırması gerekir.

Bu ayda yaptığımız bütün ibadetlerimizin; teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız, ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın bizi birbirimize fiziki olarak yaklaştırdığı gibi, gönüllerimizi de birleştirmesi gerekir. Gönüllerin yakın olmadığı bir dünyada mekânın yakınlığı hiçbir mana ifade etmez. Onun için gönülden gönüle ulaşmalıdır tüm niyetlerimiz ve amellerimiz. Ve bu ayımız gönülleri ihya etme ayı olmalıdır.

Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Ramazan ayının temasını “Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman” olarak belirlemiştir.

Bu vesileyle mübarek Ramazan Ayımızın gönüllerimizin birleşmesine, birlik beraberliğimizin devamına, gönül ve Ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tebrik ederim.

Saygılarımla.

Yusuf DOĞAN