11.01.2019

Kocaeli’nde “Yemen’e Sessiz Kalma” Kermesi

Kocaeli Müftülüğü ve İzmit Müftülüğü ’nün birlikte başlattığı Yemen’e yardım kampanyası kapsamında kermes düzenlendi.

İzmit Fevziye Camii’nin önünde açılan kermes standının açılış törenine İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın yanı sıra İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, müftülük çalışanları, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, Diyanet Vakfı Kocaeli şubesi görevlileri, öğrenciler ile vatandaşlarımız katılım gösterdi.

“Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla yürütülen yardım kampanyası 12 Ocak Cumartesi gününe kadar devam edecektir. Kermeste Yemen’deki açlık durumuna bir nebze olsun katkıda bulunmak için tamamen evlerde yapılan ürünler satıldı. Ev baklavası, aşure, köy ekmeği, sarma, açma, poğaça, çeşitli tatlıların satıldığı stantlara vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kermesin gelirleri ise Yemen’e gönderilecek.

Kermesin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, “Yemen’deki kardeşlerimize katkıda bulunmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın, Türkiye Diyanet Vakfı ile ortaklaşa hazırladığı kermesi İzmit’te düzenliyoruz. Hayır yarışında her zaman varız. Böyle bir günde bizlerin davetine icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Küçük’ün ardından söz alan İl Müftüsü Yusuf Doğan, “Bir ay önce Başkanlığımızın organizesiyle tüm camilerimizde  başlatılan yardım kampanyasında ilimiz camilerinden toplanan yardım 1 Milyon 56 bin TL. Yardımlarımız bitmeyecek. Biz bu işi imani bir vazife olarak yapıyoruz. Yemen’deki kardeşlerimizin acısına seyirci kalmak bizlere göre değildi. Bu yardıma katkı sağlayacak bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi ve ardından Yemen için duada bulunuldu.