01.03.2020

Üç Ayların İlk Sabah Namazı Buluşması

Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi “Üç Aylar”ın ilk “Sabah Namazı Buluşması” Karamürsel Ulu Camiinde 01 Mart 2020 pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Karamürsel Müftülüğünce düzenli olarak yapılan ve “Asımın Nesli Sabah Namazında Buluşuyor” sloganıyla gerçekleştirilen buluşmada, özellikle gençler ve çocukların ebeveynleriyle birlikte sabah namazına katılımı teşvik ediliyor.

Buluşmada; sabah namazının cemaatle eda edilmesini müteakip, din görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu, tesbihat yapıldı ve ilahiler okundu. Ardından, Karamürsel Müftüsü Mehmet Vefa ÖZDEMİR tarafından “İmanın Hayatımızdaki Yeri, Vatan Müdafaası ve Şehitlik” konulu kısa bir sohbet yapıldı ve dua edildi.

Müftü ÖZDEMİR konuşmasından sonra; Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yapılan Sabah Namazı Buluşmalarına düzenli bir şekilde katılan öğrenciler arasından, umreye gönderilecek bir öğrenciyi belirlemek üzere kura çekti.

Kurada, Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet ÜSTÜN asil, yine aynı okul öğrencilerinden Reyhan YILMAZ ve Karamürsel Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ömer Faruk SEVİNÇ yedek olarak çıktı.

Aynı şekilde, sabah namazı buluşmasına iştirak eden öğrenciler arasından kur’a ile belirlenen bir kız bir erkek öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Halkımız ve gençlerimizin yoğun ilgi gösterdikleri sabah namazı buluşması, cemaate çorba ikram edilmesiyle sona erdi.