Kocaeli’nde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Kapsamında Anlamlı Konferans Düzenlendi.
Kocaeli İl Müftülüğü ve İzmit İlçe Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Peygamberimiz, Cami ve Namaz” konulu konferans düzenlendi.
İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen DİB Başkanlık Müşaviri Doç.Dr. Fatih KURT'’un "Peygamberimizin Cami Merkezli Davet ve Tebliğ Yöntemi" konulu verdiği konferansa; İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Müftülük Personeli ve Din Görevlileri katıldı.
Kur’an’ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İzmit İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı yaptı. İlçe Müftüsü Şavlı’nın ardından söz alan İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatında caminin ve namazın taşıdığı öneme dikkat çekti. Sönmezoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Namaz, ilk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem’den itibaren tüm peygamberlere farz kılınmış bir ibadettir. Cami ve namaz bilinci sadece bilgiyle değil, idrakle yaşanmalıdır. Namaz, bireyin ruhsal olgunluğu kadar toplumsal huzurun da teminatıdır.”
SÖNMEZOĞLU; “CAMİLER GÖNÜLLERİ BULUŞTURAN MABEDLER’DİR”
“Camilerin sadece ibadet edilen mekânlar değil, aynı zamanda toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren gönül merkezleri olduğunu vurguladı. Müftü Sönmezoğlu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası, toplumda camilerin fonksiyonlarını hatırlatmak, din görevlilerimizin özverili hizmetlerine dikkat çekmek açısından önemli bir fırsattır. Rabbimiz, bizlere umut bağlayan kardeşlerimizin umutlarını boşa çıkarmasın. Zorluklarımızı kolaylaştırsın. Mihrabın, minberin, kürsünün hakkını verenlerden eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle “Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı” gönülden tebrik ederim” dedi.
DOÇ. DR. FATİH KURT; “CAMİLER HAYATA ÖNCÜLÜK EDİYOR”
İl Müftümüzün ardından kürsüye gelen DİB Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, toplum olarak cami merkezli bir hayata ihtiyacın olduğunu ifade ettiği ve Peygamberimizin tebliğ metodlarını paylaştığı konferansında; "Peygamberimizin Medine'ye göç ettiğinde ilk yaptığı işin Mescid-i Nebevî'yi inşa etmek oldu. Camiler sadece ibadet mekânı değil, aynı zamanda toplumun birlik, beraberlik, eğitim ve manevi danışma merkezidir.”
Doç. Dr. Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hızla değişen dünyaya ayak uydurabilmek ve İslam'ın evrensel mesajlarını doğru aktarabilmek için din görevlilerinin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini, toplumun her kesimine Kadın-erkek, genç-yaşlı, engelli ayrımı gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayreti içerisinde olmalıyız. Gösterdiğiniz fedakarlık, azim ve gayretten dolayı teşekkür ederim. “Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı” tebrik ediyorum" dedi.
Düzenlenen Konferans, hediye takdimi ile sona erdi.