15.03.2019

“HAFTA SONU KUR’AN KURSLARI” CAMİLERDE BAŞLIYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrencilerin hafta sonlarını daha nitelikli geçirmelerini sağlamak ve yaygın din eğitimi faaliyetlerini yıl boyu sürdürmek amacıyla “Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” başlatıyor.

Program, Cumartesi ve Pazar günleri haftada dört saat olmak üzere her biri 12 hafta ve 48 saat sürecek; iki dönemde toplam 24 hafta boyunca devam edecek.

“Camilerde Kur’an Öğretimi” kursları kapsamında hazırlanan program, “Din Hizmetleri Sınıfı”nda görev yapan personel tarafından yürütülecek.

Bir öğrencinin en fazla 3 yıl kayıt yaptırabileceği söz konusu kursların açılabilmesi için en az 15 öğrencinin müracaat etmesi yeterli olacak.

Program, fiziki şartları eğitim öğretime uygun olan camilerde yeterli müracaatın olması şartıyla il ve ilçe müftülükleri onayıyla açılabilecek.

Programa 7-25 yaş arası bütün öğrenciler başvurabilecek.

Birden fazla sınıf açılması durumunda sınıflar, öğrencilerin yaş grupları dikkate alınarak oluşturulacak.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kurslarına yönelik hazırlanan materyaller esas alınacak.

Kurslarda öğrencilerin seviyelerine uygun olarak Kur’an-ı Kerim, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri işlenecek.

Kurslara kayıtlar il ve ilçe müftülüklerinden yapılacak.

“Camilerde Hafta Sonu Kur’an Kursları” kapsamında ilk dönem 16 Mart’ta başlayacak.

Kurs ve kayıt tarihleri hakkında detaylı bilgi, il ve ilçe müftülüklerinden alınabilecek.