24.04.2019

Yeniden inşa edilen Merkez Camii ibadete açıldı.

Yeniden inşa edilen Dilovası ilçesi merkez camii ibadete açıldı.

Kocaeli milletvekili Cemil YAMAN, İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İlçe Belediye Başkanı Hamza Şayir ve bir çok misafirin ve halkımızın katılımı ile gerçekleşen açılış protokol konuşmaları ve İlçe Müftüsü Murtaza Gür’ün yaptığı dua sonrasında gerçekleştirildi.

İlk olarak 1967 yılında küçük bir yapı halinde inşa edilen Dilovası merkez camii, yörenin yoğun nüfus artışına cevap verebilmek amacıyla defalarca genişletilmiş ancak 2015 yılına gelindiğinde mevcut binanın yetersizliğine karar verilerek yeni caminin yapımına karar verilmiştir.

3,5 yıl gibi kısa bir sürede yeni caminin inşasında kaymakamlığımızın himayeleri, büyükşehir belediyemizin katkıları, ilçe belediyemizin inşa çalışmalarını sahiplenişi, dernek başkanı Hakkı Nalbant ve ekibinin fedakarane çalışmaları ve tüm hayırseverlerimizin bağışları şükran ile yad edilecektir.