26.01.2021

DR. MEHMET REŞAT ŞAVLI

Dr. Mehmet Reşat ŞAVLI

1977 yılında Erzurum’un Çayırtepe köyünde doğdu.

İlköğretimini kendi köyünde, ortaöğretimini Erzurum İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

2002 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 2005 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dinî Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun oldu.

2001 yılında İmam-Hatip olarak Erzurum’da başladığı görevini 2005 yılından itibaren beş yıl süreyle yine Erzurum’da Vaiz olarak sürdürdü.

Bu arada, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Temel İslâm Bilimleri Bölümü Kelâm Anabilim Dalı’nda 2007 yılında yüksek lisansını, 2014’te de doktorasını tamamladı.

Hâli-hazırda Din Eğitimi alanında, “Çocuklarda İnanç ve Ahlâk Eğitimi” üzerine doçentlik çalışmalarına devam etmektedir.

2010 yılında Giresun’un Alucra İlçesinde başladığı müftülük vazifesine, 2014’te Erzincan İl Müftü Yardımcılığı, 2017’de Gemlik İlçe Müftülüğü, Ocak 2021’den itibaren ise İzmit İlçe Müftüsü olarak devam etmektedir.

Görevi süresince 2 üstün başarı belgesi, 6 başarı belgesi ve 2 maaş ödülü ile taltif edilmiştir.

İngilizce ve Arapça bilen ŞAVLI, evli ve üç çocuk babasıdır.

Yayınlanmış Eserleri:

1. Bütün Yönleriyle İslâm’da Çocuk Terbiyesi [Ensar Yayınları 5. Baskı]

2. Çocuk Eğitiminde Altın Sözler [Ensar Yayınları]

Yayına Hazır Eserleri

1. İslam Düşüncesinde Hikmet

2. Kur'an Sünneti Emrediyor.