22.12.2021

İlçe Müftümüz

Öz Geçmiş;

1977 yılında Ağrı İli Hamur İlçesi Aşağı Yenigün Köyünde doğdu. İlköğrenimini Eleşkirt Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda, Orta öğrenimini Bartın İmam-Hatip Lisesinde tamamlayarak 1995 yılında mezun oldu.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu.Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Temel İslami Bilimleri Tefsir Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimini 2008 yılında “Kur’an’da Peygamberlerin Tebliğinin Psikolojik Bağlamda Değerlendirilmesi” adlı teziyle tamamladı.

Askerliğini Karabük İli Safranbolu İlçesinde yaptı. 12.09.1997 yılında Ağrı İli Hamur İlçesinde İmam-Hatip olarak memuriyet hayatına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinden 2006 yılında mezun olarak Van İli Erciş İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. 01.07.2011 tarihinde Mersin İl Vaizliğine naklen atandı. Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu ilçe müftülüğü sınavını kazanarak 26.11.2012 tarihinde Van İli Özalp İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 10.08.2015 tarihinde Artvin İl Müftü Yardımcılığına atandı.

Artvin İl Müftü Yardımcısı iken 30.07.2018 tarihinde Simav İlçe Müftüsü olarak atandı, buradaki görev süresini tamamladıktan sonra 20.12.2021 Tarihinde Körfez ilçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Yerel gazetelerde uzun süre köşe yazarlığı yaptı. Mevlid-i Nebi Haftasında Kur’an Kursu Öğreticileri ile beraber yerel gazete çıkardı. Bazı ulusal ve yerel kanallarda sohbet programlarına katıldı. Yerel Radyolarda uzun süreli programlar yaptı. Bir dönem Erciş İlçe Müftülüğünün çıkardığı “Ravza” dergisinin editörlüğünü yaptı.

Arapça bilen Muhammed AYDIN evli ve beş çocuk babasıdır.